in algemene informatie, leut

veel gestelde vragen

Hieronder staan vragen die we vaak krijgen. Klik op de vraag om ons antwoord te zien.

1. Wanneer is de volgende markt?

We organiseren een markt bij het Bevrijdingsfestival in Den Bosch en een markt in het weekend voor kerst. Als je meteen een mail wilt hebben als er nog een markt bij komt, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

2. Hoe kan ik me aanmelden voor een Zelfgemaakte Markt?

Aanmelden voor een Zelfgemaakte Markt kan via deze site.  Je meldt je per markt aan, doorgaans kun je je tot een maand voor iedere markt aanmelden. Daarna wordt de inschrijving gesloten en wordt een selectie gemaakt.

3. Wanneer is de aanmeld-deadline?

Je kunt je aanmelden tot een maand voor iedere markt, daarna maken we een selectie van alle aanmeldingen. Heel heel soms (in andere steden dan Utrecht) zit een markt dan nog niet vol, dan kun je je later ook nog aanmelden. Kortom: je kunt je aanmelden zo lang als die optie er nog is op de website.

4. Hoe kan ik me afmelden voor een markt?

Mail me en vertel waaraan je niet meer deel wilt nemen.

5. Waarom is er een selectie?

We krijgen heel veel aanmeldingen voor elke markt, meestal meer aanmeldingen dan dat we plek hebben.

6. Waar let de selectiecommissie op?

De onbreekbare regel is dat het zelfgemaakt moet zijn. Als het niet zelfgemaakt is kun je natuurlijk niet meedoen aan de zelfgemaakte markt. Maar dan: We willen een mooi, breed aanbod. We kijken naar het soort producten dat je maakt en zoeken naar een mooie mix van verschillende producten. We kijken ook naar de doelgroep van je artikelen. We willen dingen voor mannen én vrouwen, voor volwassenen én kinderen. We letten ook op hoe origineel je artikelen zijn. Als je iets maakt wat veel andere mensen ook maken, dan is de kans dat je wordt geselecteerd minder groot omdat we dus kiezen uit al die mensen die dat maken. Bij makers van kinderkleding is dit vaak een reden waarom ze niet (altijd) mee kunnen doen, makers van handgemaakte authentieke houten banjo’s daarentegen zullen vaak wél worden geselecteerd, omdat er bijna niemand is die die maakt. We houden van het milieu, daarom kijken we ook naar duurzaamheid, recycleer je veel? Dat vinden we fijn, maar het is geen harde eis. Niet alles valt te maken van afval, dat snappen we heus wel. En we letten op gezelligheid. We zijn dól op sfeer en als jij of je producten daarvoor kunnen zorgen, dan krijg je een plusje bij je naam :)

7. Mag ik een kraam delen?

Ja dat mag! Je mag met 2 of zelfs met meer mensen delen. Houdt wel rekening met de grootte van de kraam (2m in Utrecht) en dat je het eerlijk verdeelt :) Slechts 1 van jullie hoeft zich aan te melden, vermeld in je aanmelding met wie je je kraam wilt delen en wat die ander(en) maakt of maken.

8. Wat kost een kraam?

De kosten van een kraam op de vaste markten in Utrecht zijn nog niet bekend, maar ca. 55€ incl. btw. Kramen zijn in Utrecht altijd 2 meter lang. Bij evenementen is de prijs vaak anders, dat ligt aan de organisatie van het evenement, de prijzen die zij berekenen, de kosten die er voor ons aan verbonden zijn etc. De prijzen staan bij elke markt aangegeven, dus je weet altijd waar je aan toe bent.

9. Ik steun een goed doel, mag ik korting?

Goede doelen en andere fijne mensen die profijt hebben van jouw verkoop zijn geweldig. Mensen die geld inzamelen voor een goed doel door het verkopen van door hen zelf verkochten dingen, zijn van harte welkom op de ZGM. Echter wij bieden als ZGM geen korting op het huren van de kraam. De organisatie van de markt brengt kosten met zich mee, en die worden door het verhuren van kramen gedekt.

10. Ik organiseer een markt of evenement en ik zoek (zelfgemaakte) deelnemers, heb je er een paar voor ons?

Goeie vraag, die krijgen we regelmatig! Sanne heeft speciaal voor deze vraag mevrouwmarkt.nl (zelf) gemaakt. Daar kunnen alle markten zichzelf laten zien en naar deelnemers zoeken. Super handig.

Heb je een vraag die hier niet beantwoord wordt?
Stel hieronder je vraag zodat iedereen ‘m kan zien, of mail me

 

Geef een reactie

Reactie

 1. Beste Zelfgemaakte Markt organisatoren,

  Regelmatig kom ik bij jullie op bezoek op de Mariaplaats in Utrecht. Dat ziet er altijd erg gezellig en leuk uit. Nu lijkt het me erg leuk om ook mijn eigen spullen te verkopen die ik gemaakt heb. Ik vroeg mij alleen af of ik daarvoor ingeschreven moet staan bij de kvk? En of ik nog meer moet regelen. Kunnen jullie mij hier misschien antwoord op geven?
  Groeten,
  Anne Senten

 2. Hoi,
  ik heb afgelopen zondag een heel mooi gedrukt werkje gekocht, een tekening van Aletta Jacobs, bij een heel aardige vrouw op de markt. Ik heb net alle sites van de deelnemers bekeken, maar kan haar niet vinden . Kun je me helpen? Ik wil graag weten wiens werk ik in mijn huis heb hangen (ik ben vergeten het zondag te vragen).

 3. Ik zag haar zojuist op de pagina met de vooruitblik voor de markt van aanstaande zondag 7 juni, op de laatste foto is het de vrouw achter de kraam!