in algemene informatie, leut

minder markten

In 2016 organiseren we maar één Zelfgemaakte Markt in Utrecht: de Zelfgemaakte KerstMarkt, daarnaast organiseren we nog één ZGM bij het Bevrijdingsfestival Brabant.

Een hele verandering want andere jaren organiseerden we er wel 5 per jaar. Hieronder leg ik uit waarom..

Het is een hele klus, de ZGM organiseren. De markten zijn elke keer de kroon op maanden voorbereiden, regelen, bellen, mailen, selecteren, rondfietsen, wedstrijden bedenken, enveloppen vol stickers stoppen etc. Het moest op die manier, het kon niet anders (probeerde ik wel eens anders, efficienter, meer samenwerken, maar nee, kon niet). Het is zo veel werk dat er te weinig ruimte overbleef voor andere dingen.

De oplettende kijker was het misschien al opgevallen: aan het roer sanne en moniekvan de ZGM staat geen groot team maar één zelfgemaakte kapitein : Sanne Bloem (hoi!) die alles zelf doet. In het afgelopen jaar werd ik bijgestaan door Pauline van Nouhuys, mijn Zelfgemaakte Marketeer. Op alle markten zelf werd ik altijd enorm geholpen door fantastische lieve mensen zoals Doortje en Erik (veel hartjes). Zonder die steun was het nooit wat geworden met de markt.

Je kunt je vast voorstellen hoe vreselijk het is om zo’n fantastische markt als de ZelfGemaakte Markt minder vaak te organiseren. Ik zag al jullie leuke gezichten voor me en ik dacht: “neeeen, stoppen is geen optie” maar toen ik vorige week een mail aan het beantwoorden was over de Zelfgemaakte Markt, drong het ineens tot me door…

Ik schoof die mail al 2 weken voor me uit en ik begon me af te vragen waarom ik dat deed want mijn vooruitschuiven heeft meestal een goede reden. Toen ineens viel het kwartje, ik besefte dat wat ik tot dan toe nog niet toe durfde te geven: ondanks dat het zo fantastisch was, wilde ik tijd voor andere dingen.

Ik besefte me dat ik niet meer het hele jaar bezig wil zijn met de markt. Dat het mooi was geweest maar dat het tijd was om het los te gaan laten en om me te gaan richten op andere projecten.

Geef een reactie

Reactie

 1. Sanne, wat jammer dat je stopt, ik had je net ontdekt. Ik heb 29 augustus 2015 meegedaan met gevilte stola’s, sjaals en andere mode accessoires. Toen kwam ik er ook achter hoe leuk het is om zo direct contact te hebben met belangstellenden en de waardering te ondervinden voor mijn zelfgemaakte producten. Dus, dank je wel dat ik in ieder geval die gelegenheid heb gehad. Ik hoop dat er voor mij, Dotje Doemaar (in het dagelijks leven Tineke Peek) plaats is op de bevrijdingsmarkt in Den Bosch en de Kerstmarkt in Utrecht.
  Het ga je goed in wat je verder gaat ondernemen.

  Hartelijke groet van ons: Dotje en Tineke

 2. Hallo Sanne, aaaaaahh das jammer maar ook heel begrijpelijk!
  Bedankt voor die positieve bijdrage “voor onze neus” echt ook wij hebben genoten, TOF!
  Veel plezier met wat je wel gaat doen!
  Groeten en liefs, c r i s , Viktor, Daan, Tjeerd, Luuk, Paul en Chris.

 3. Knap dat je het 5 jaar hebt gedaan.!!! En bedankt voor alle inspiratie. Misschien zijn er anderen die het stokje van je willen/kunnen overnemen. Want het is een fantastisch e happening steeds weer. Voor jou: Alle goeds en je weet: Als je een deur “dichtdoet” gaat er een andere open..!!Veel liefs en succes gewenst ….

 4. Hallo Sanne, wat is/was het leuk om op jouw markten te staan en alle leuke mensen voorbij te zien komen, veelal lovend over mijn zelfgemaakte kinderspulletjes. De sfeer, het vaak mooie weer, hopelijk mag ik nog 1 of 2 maal meedoen? Dank voor al het werk dat je hebt verzet om voor ons iedere keer weer een hele leuke dag te organiseren. Hopelijk kom ik je nog eens tegen op een van je nieuwe projecten.
  Veel succes daarmee.
  Lieve groet van Tineke van Tienen ofwel “De van Tienen vitrine”

 5. Super goed dat je dit doet Sanne! Groots besluit maar het creeert enorm veel vrijheid als je dit soort besluiten durft te maken. Waarvoor respect!

  Ik (en mijn vriendin, Mu-Yu) bedanken je voor al je inzet! Echt. TOP dat je dit zo deed.

  Maar via deze reactie wil ik je nog veel meer succes wensen in alles wat je gaat doen. We wensen je het allerrrrrrr BESTE.

  GROET,
  Percy en Mu-Yu

Webmentions

 • Zelfgemaakte Markt op laag pitje – Mariaplaats Utrecht 24 februari 2016

  […] maakte Sanne Bloem, initiatiefneemster en organisatrice van de markt, medio februari bekend op de site van de Zelfgemaakte Markt (foto: Sanne Bloem tijdens de Zelfgemaakte Markt van 29 augustus 2015 op […]