in in de media, leut

positief en goedgemutst

Van Martin van Thiel ontvingen we zijn nieuwsbrief van september, waarin hij schrijft over zijn dag op de Zelfgemaakte Markt. Oh, wat is het toch heerlijk om terug te lezen hoe leuk mensen het vonden op de markt.

MARIAPLAATS .

Zaterdag 29 augustus 2015 was een geweldige marktdag op de Mariaplaats in Utrecht, het pleintje is zo mooi geworden, zo on – Utrecht, zo Europees, zo Zuid – Frankrijk, zo vakantie, zo altijd vakantie, en dan dat prachtige weer erbij, windstil, gefilterd licht door de hoge bomen die nu veel meer opvallen nu er geen stoepranden zijn, geen afgebakend middenstuk, werkelijk geweldig. Iedereen positief en goedgemutst. Opvallend veel talen, veel toeristen die Utrecht weten te vinden, toeristen die ook gek zijn op mijn ezeltjes,

varkentjes en kippen, enorm motiverend om de lachende gezichten te zien. Een Hollandse dame op fiets stond zo te lachen, werd zo vrolijk van mijn tekeningen dat ze dat thuis graag voort wilde zetten en daarom direct alle drie de boekjes kocht: kippen, ezels en varkens. Nu kan ik met plezier elke dag aan die vrolijke dame denken, altijd een glimlach op het gezicht, mijn missie, want dat is het inmiddels wel geworden, geslaagd.

Hier zie je Martins ezels, en zijn andere projecten als je zelf verder klikt.
Hij heeft trouwens ook een zelf een boek gemaakt over de stad Utrecht – voor liefhebbers van de stad en/of van fotografie.

foto: Martin van Thiel

Geef een reactie

Reactie