zelfgemaakte kerstkaarten

Elk jaar vragen we zo veel mogelijk makers om een ontwerp in te leveren voor een kerstkaart. Dit zijn de ontwerpen van 2015 (onderaan vind je de ontwerpen van 2014)

Bestel 10 losse kaarten en je krijgt € 2 korting.
Bestel 20 losse kaarten of meer en je krijgt € 5 korting.
Wil je er meer dan 30 bestellen, neem dan even contact met ons op, dan krijg je extra korting.
Heb je een winkel en wil je de kaarten verkopen? contact

Woon je in Utrecht (stad)? Bestel je kaarten voor de kerst en ze worden gratis bij je bezorgd.

115 reacties

 1. Beste Zelfgemaakte Markt organisatoren,

  Regelmatig kom ik bij jullie op bezoek op de Mariaplaats in Utrecht. Dat ziet er altijd erg gezellig en leuk uit. Nu lijkt het me erg leuk om ook mijn eigen spullen te verkopen die ik gemaakt heb. Ik vroeg mij alleen af of ik daarvoor ingeschreven moet staan bij de kvk? En of ik nog meer moet regelen. Kunnen jullie mij hier misschien antwoord op geven?
  Groeten,
  Anne Senten

 2. Hoi,
  ik heb afgelopen zondag een heel mooi gedrukt werkje gekocht, een tekening van Aletta Jacobs, bij een heel aardige vrouw op de markt. Ik heb net alle sites van de deelnemers bekeken, maar kan haar niet vinden . Kun je me helpen? Ik wil graag weten wiens werk ik in mijn huis heb hangen (ik ben vergeten het zondag te vragen).

 3. We willen het nog een keertje proberen, erger dan 5 mei zal het hopelijk niet worden.

 4. Wij staan ook te springen! Benieuwd naar de data en voorwaarden. Groetjes Sinolo

 5. Graag meer info over voorwaarden, kosten etc. om eventueel mee te kunnen doen aan de zelfgemaakte markt.
  Ik wordt graag op de hoogte gehouden.
  Met vriendelijke groeten, Tonny

 6. Ik krijg niet helemaal helder of de markt van 7 juni al vol is. Ik wil me heel graag aanmelden omdat ik glasobjecten (klein en groter) die betrekking hebben op ‘Le grand départ’… en in augustus is dat niet zo heel actueel meer :)

  Ik hoop te horen.

  Hartelijke groet,
  Henny Verhoeven

 7. Graag ontvang ik informatie over de Zelfgemaakte Markt . Lijkt me erg leuk om mee te doen.

 8. Ik zag haar zojuist op de pagina met de vooruitblik voor de markt van aanstaande zondag 7 juni, op de laatste foto is het de vrouw achter de kraam!

 9. ik wil graag meer weten! 5 mei ben ik weggewaaid maar ook deze keer kom ik graag met angelique en tom mee!

 10. Graag zouden wij meer info willen over deze markt! Lijkt ons erg leuk!!

 11. Hoi,
  De kaart van Netty van Haarlem is de allermooiste, vind ik. Heel origineel! Telkens als je er naar kijkt, zie je weer iets nieuws. Zo blijft de kerstkaart ook na kerst erg leuk!

  Groeten, Tjarda

 12. Hoi, De kerstkaart van Netty van Haarlem vind ik het allermooiste. Heel origineel en je ziet telkens weer een ander detail op de kaart. Zo wordt ie nooit saai!

  Groeten, Tjarda

 13. Sorry, er kwam steeds een foutmelding op de website, waardoor ik dacht dat mijn reactie niet was geplaatst.. Nu staat ie er een paar keer bij.Nouja, beter iets te vaak dan helemaal niet.

  Groeten, Tjarda

 14. Ik zou graag mijn stem uit willen brengen op de geïllustreerde kerstkaart van Netty met de bolle beestenboel.

  Met vriendelijke groet,

  Steven van Eck

 15. GEWELDIGE KERSTSTAL, HEEL MOOI EN ORIGINEEL, RIA DE BOER.
  GOED BEZIG GA DOOR EN MAAK VAN ELKE FEESTDAG EEN MOOI STELLETJE.
  ELLIE

 16. Ik heb een vraag over de markt van 5 mei in Den Bosch.
  Klopt het dat ik mij nog steeds niet kan aanmelden en wat kost de kraam?

 17. Sanne, wat jammer dat je stopt, ik had je net ontdekt. Ik heb 29 augustus 2015 meegedaan met gevilte stola’s, sjaals en andere mode accessoires. Toen kwam ik er ook achter hoe leuk het is om zo direct contact te hebben met belangstellenden en de waardering te ondervinden voor mijn zelfgemaakte producten. Dus, dank je wel dat ik in ieder geval die gelegenheid heb gehad. Ik hoop dat er voor mij, Dotje Doemaar (in het dagelijks leven Tineke Peek) plaats is op de bevrijdingsmarkt in Den Bosch en de Kerstmarkt in Utrecht.
  Het ga je goed in wat je verder gaat ondernemen.

  Hartelijke groet van ons: Dotje en Tineke

 18. Hallo Sanne, aaaaaahh das jammer maar ook heel begrijpelijk!
  Bedankt voor die positieve bijdrage “voor onze neus” echt ook wij hebben genoten, TOF!
  Veel plezier met wat je wel gaat doen!
  Groeten en liefs, c r i s , Viktor, Daan, Tjeerd, Luuk, Paul en Chris.

 19. Knap dat je het 5 jaar hebt gedaan.!!! En bedankt voor alle inspiratie. Misschien zijn er anderen die het stokje van je willen/kunnen overnemen. Want het is een fantastisch e happening steeds weer. Voor jou: Alle goeds en je weet: Als je een deur “dichtdoet” gaat er een andere open..!!Veel liefs en succes gewenst ….

 20. Hallo Sanne, wat is/was het leuk om op jouw markten te staan en alle leuke mensen voorbij te zien komen, veelal lovend over mijn zelfgemaakte kinderspulletjes. De sfeer, het vaak mooie weer, hopelijk mag ik nog 1 of 2 maal meedoen? Dank voor al het werk dat je hebt verzet om voor ons iedere keer weer een hele leuke dag te organiseren. Hopelijk kom ik je nog eens tegen op een van je nieuwe projecten.
  Veel succes daarmee.
  Lieve groet van Tineke van Tienen ofwel “De van Tienen vitrine”

 21. Super goed dat je dit doet Sanne! Groots besluit maar het creeert enorm veel vrijheid als je dit soort besluiten durft te maken. Waarvoor respect!

  Ik (en mijn vriendin, Mu-Yu) bedanken je voor al je inzet! Echt. TOP dat je dit zo deed.

  Maar via deze reactie wil ik je nog veel meer succes wensen in alles wat je gaat doen. We wensen je het allerrrrrrr BESTE.

  GROET,
  Percy en Mu-Yu

 22. Hoi Sanne, je bent hartstikke druk en wil je er eigenlijk niet mee lastigvallen, maar mijn bedrijfsnaam staat echt overal verkeerd geschreven. Het moet zijn: DEAdesign (3 hoofdletters en aan elkaar ipv Dea design of dea design). Sorry, maar het stoort me meer dan ik eerst dacht. Kun je het svp overal aanpassen? Dank! Groetjes, Danielle

 23. Ik heb me net ingeschreven om bij de bevrijdingsmarkt te staan met JopiesCreations,
  Als ik een uitnodiging mag ontvangen, kan het zijn dat ik niet meteen reageer.
  Omdat ik op reis ga naar Nepal, en het weekend van Pasen ben ik weer thuis.
  Groetjes Jopie.

 24. Ik zou graag meedoen met de zelfgemaakte markt vooral voor de geweldige sfeer en de contacten met de mensen in Utrecht.

 25. Hallo, De zelfgemaakte markt.

  Ik ben een beginneling wat betreft op markten staan, ben beginnende “freubel onderneemster”.
  Kan U een richtlijn geven voor de kraamkosten/deelname aan een markt?
  vriendelijke groet Jookje

 26. Hello,
  I live in Utrecht, in Italy I have always done Christmas markets and I am really interesting to partecipate at the Utrecht Christmas market. Is possible to have information about the registration and if you are complete there are other Christmas markets?

 27. Hai Sanne,

  ik ben even benieuwd wat een 4 meter kraam in Den Bosch kost. En is een 2 meter kraam een kraam die je moet delen of een eigen kraam. Ik vraag dit ivm mijn kledingrek.

  Fijne groet,

  Joan

  • hoi Joan, je vraag heb ik hierboven deels beantwoord, (ca 70€ incl), 2 meter (ca 40€ incl) is inderdaad een halve 4-meter kraam, maar als je in je aanmelding zegt dat je zijruimte nodig hebt dan zorg ik ervoor. We hebben altijd veel ruimte op het bevrijdingsfestival dus dat lukt sowieso. Sorry voor mijn late antwoord, ik was op vakantie. Fijn groetje terug! :) Sanne

 28. De zelfgemaakte markt is een markt waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers, creatievelingen usw. – een podium en openbare verkoopplek vinden voor hun zelfgemaakte creaties. Het is er gezellig en super knus.

 29. Ik heb het formulier geheel ingevuld, weliswaar met heel kleine foto’s, want het programma vond ze steeds te groot.
  Maar nu wordt het formulier niet verzonden. Er staat voortdurend een draaiend pijltje, maar geen verzending.
  HG Karin van der Pas

 30. Wij willen graag meedoen met zelfgemaakte omarmbandjes/ambracelets. Dat zijn setjes van twee gelijke armbandjes gemaakt van vintage knopen. het idee is natuurlijk dat je 1 armbandje geeft aan vriend/vriendin of zomaar iemand en er eentje zelf houdt. De opbrengst gaat naar een goed doel.
  Wij willen graag weten wat de tijden zijn van de markt en de eventuele deelnamekosten.
  Hartelijke groet,
  Heleen en Roos van der Sanden

 31. Lieve vrouwen, bedankt voor alle jaren dat er een ZGM was, ik heb er met vreugde rond gelopen, leuke cadeautjes gekocht voor vriendinnen, kleinkinderen en voor mezelf. Goed dat jullie ruimte maken voor iets anders, en ik laat me verrassen als ik tijd van leven krijg. Liefs, Milly Koefoed-Beijerinck

 32. Sanne en team dank voor de mooie tijd op de ZGM. We blijven zeker doorgaan met het spinnen van garens. Maar we zullen ook op zoek moeten gaan naar een passende markt in Utrecht. Hopelijk net zo mooi en fijn en goed georganiseerd als ‘jullie’ ZGM. Groet uit Gouda. Spinnerij de Wolkelder.

 33. Wat een teleurstelling! Heb er altijd van genoten! Het klinkt alsof het besluit definitief is en dat er geen petitie o.i.d. tegenop kan….:-(

  Bedankt voor alles en ik hoop op een comeback!

 34. Heeeee Sanne,

  Wat ontzettend jammer, maar ook logisch en nog veel meer. Dankjewel voor al die jaren, mooie herinneringen en nu zoals je zelf schrijft: Op naar nieuwe zelfgemaakte avonturen, hoezee!

Reacties niet toegestaan.

Webmentions

 • Zelfgemaakte Marketeer – De Zelfgemaakte Scheurkalender 26 oktober 2019

  […] We zijn superblij met een nieuw teamlid! […]

 • Creatieve kerstmarkten agenda - Happymakersblog 26 oktober 2019

  […] De Zelfgemaakte kerstmarkt […]

 • Zelfgemaakte Markt op laag pitje – Mariaplaats Utrecht 26 oktober 2019

  […] maakte Sanne Bloem, initiatiefneemster en organisatrice van de markt, medio februari bekend op de site van de Zelfgemaakte Markt (foto: Sanne Bloem tijdens de Zelfgemaakte Markt van 29 augustus 2015 op […]

 • verloren | PLAN-T 26 oktober 2019

  […] Zelfgemaakte Kerstmarkt De Zelfgemaakte kerstkaarten Ontwerp Webstrijd (#ZGMKOW) De Sint Maartensmarkt De Zelfgemaakte […]

 • Uitagenda: weekend 4, 5 en 6 september - Happymakersblog 26 oktober 2019

  […] Zelfgemaakte Markt ArtiBosch […]

 • Uitagenda: laatste augustus weekend - Happymakersblog 26 oktober 2019

  […] Zelfgemaaktemarkt […]

 • De Zelfgemaakte Markt, 7 juni 2015 | Kadoeska 26 oktober 2019

  […] En een link naar de site van de zelfgemaakte markt met een mooi overzicht van alle kraampjes: http://zelfgemaaktemarkt.nl/markten/zelfgemaakte-markt-juni/ […]

 • De leukste markten e.a. weekendtips - Happymakersblog 26 oktober 2019

  […] Zelfgemaakte Markt Zondag 7 juni  op het Domplein in Utrecht […]

 • Weekendtips 5 t/m 7 juni | Bier en Appelsap 26 oktober 2019

  […] over markten en lekker eten? Check dan zondag het Domplein. Hier vinden de Streekmarkt en de Zelfgemaakte Markt plaats. Brood, bubbels, wijn, sapjes, jam en chocolade, je vindt het er allemaal! Op de […]